Simning

Det finns många kommunala simhallar och tiotals badstränder i huvudstadsregionen. På sommaren kan du dessutom simma på Simstadion och Gumtäkts friluftsbad. Alla får simma i sin egen takt i simhallarna, och man kan också delta i ledda grupper.

Simhallarna

Det finns många kommunala simhallar i huvudstadsregionen. Alla får simma i sin egen takt i simhallarna. Simhallarna ordnar också vattengymnastik och andra ledda grupper, som simundervisning. I simhallen kan du låna olika slags utrustning, som flythjälpmedel och bälten som man har när man vattenlöper.

Det kostar att gå till simhallen. Du kan köpa en engångsbiljett, ett tiogångenskort eller ett säsongskort. Priserna är billigare för barn och pensionärer.

De flesta simhallarna är stängda under sommaren. Det lönar sig att ta reda på simhallens öppettider i förväg. På sommaren kan du simma vid badstränderna eller på Simstadion och Gumtäkts friluftsbad.

Du hittar öppettider och kontaktuppgifter på städernas webbsidor, men de är inte lättlästa.

Läs mer om simhallarna:

Badstränder

Det finns tiotals badstränder i huvudstadsregionen. Städerna ansvarar för städning och säkerhet på vissa badstränder.

På de stränder som staden övervakar bevakar man också kvaliteten på vattnet. Om man inte ska bada vid stranden sätter badvakten upp information om det på strandens anslagstavla. Tyvärr är det ofta så mycket farliga alger i vattnet att man inte ska bada.

Till sommaren anställer städerna badvakter till badstränderna. Badvakten ser till att man kan simma tryggt vid badstranden. Men badvakten jobbar bara på dagarna!

På städernas webbplatser finns information om vilka badstränder som finns och var de ligger. Där står det också vilka stränder som har badvakt.

Läs mer om badstränderna:



DELA
08.10.2019 14:59